Mentorointiohjelma starttasi uusin kuvioin

Mentorointiohjelma starttasi uusin kuvioin

Ilmassa oli paljon odotusta ja vähän jännitystäkin, kun WoManin mentorointiohjelman avaustilaisuus pidettiin Helsingin Lauttasaaressa lokakuun viimeisellä viikolla.

Ohjelmaan valittiin hakemusten perusteella yhteensä 7 mentoria ja 13 mentoroitavaa, eli aktoria. Kokonaisuutta kipparoiva Päivi Pentti kertoo, että koska aktoreiksi haluavia oli niin runsaasti, päätettiin tänä vuonna kokeilla myös niin sanottua triomentorointia.

– Yhdellä mentorilla voi siis olla kaksi aktoria, ja kolmikko tapaa tilanteesta ja tavoitteista riippuen joko kaksin tai kolmisin. Mentori-aktorikaksikkojen ja -kolmikkojen muodostamisessa huomioitiin paitsi hakijoiden ennakkotoiveet, myös heidän iReflect-vahvuuskartoitustensa tulokset, Pentti selventää.

 

Hänen mukaansa mentorit ovat kokeneita naisjohtajia, joista osalla on virallistakin mentori- ja coach-taustaa. Aktoreiksi hakeneet ovat puolestaan hyvin eri aloilta ja erilaisissa tilanteissa.

– Yhteistä heille on laaja-alainen kiinnostus yhteiskuntaan, halu kehittää itseään tavoitteellisesti sekä kunnianhimoinen suhtautuminen omaan uraan ja työelämään. Kaikille yhteistä on myös rohkeus hypätä mukaan uuteen kokemukseen.

Uutta näkökulmaa urapolkuun

Yksi mentoreista on WoManin hallitukseenkin kuuluva strategi Kati Saari, joka hyppäsi mentorin saappaisiin nyt elämänsä ensimmäistä kertaa.

– Lähdin mukaan siksi, että haluan kehittyä itsekin. Vierivä kivi ei sammaloidu ja uskon, että jokainen uusi tuttavuus kehittää, hän sanoo.

Toiseksi aktorikseen Saari sai Heli Mattilan, jolla on esimiesuransa alkuajoilta onnistuneita kokemuksia työnantajan järjestämästä mentoroinnista. WoManin mentorointiohjelmaan Mattila haki saadakseen uutta näkökulmaa oman työpaikan ja oman alan ulkopuoliselta keskustelukumppanilta.

 

– Odotan hyödyllisiä ja hauskojakin mentorointitapaamisia. Haluan pohtia omaa tulevaisuuttani ja urapolkuani ja toisaalta saada uusia ajatuksia ja vinkkejä oman johtajuuden kehittämiseen ja nykyiseen työhöni yksikön päällikkönä, Mattila tarkentaa.

Saari odottaa mentoroinnilta ennen kaikkea hyviä keskusteluja. Se, tapaako hän aktoreitaan kaksin vai kolmisin, selvinnee kolmikon ensimmäisessä yhteistapaamisessa marraskuun puolivälissä.

– Toivon, että osaan jeesata heitä. En auttaa, mutta sparrata ja tukea. Tavoitteena on luoda kummallekin aktorille tilaa ja happea, jotta he saavat oman matkansa hyvin käyntiin ja löytävät etsimänsä.

Tavoitteellista matkantekoa

Mentorointiohjelma kestää syksyyn 2015 asti, jolloin jokainen ryhmä esittelee matkakertomuksensa yhteisessä päätöstilaisuudessa. Jotta matkanteko etenee tavoitteellisesti, kaikilla on käytössään HRM Partnersin iReflect-työkalu. Siihen sisältyvällä mentorointipolulla on prosessia tukevia harjoituksia, ja myös ryhmän sisäinen viestittely sujuu iReflectin välityksellä.

Saari ja Mattila ovat molemmat tyytyväisiä aloitustilaisuuden antiin.

– Jäi oikein hyvä fiilis sekä oman mentorointikolmikon että koko ohjelman suhteen. Päivi oli valmistellut informatiivisen aloituspaketin ja tuntuu, että hän oli tehnyt myös paljon työtä sopivien mentorointiparien ja -kolmikoiden löytämiseksi. Plussaa oli se, että kaikki ohjelmaan hakeneet saatiin otettua mukaan, Mattila summaa.

Saari kiittelee Päivi Pentissä erityisesti tämän asiantuntevuutta, rauhallisuutta ja läsnäolevuutta.

– Ne olivat avainasemassa siinä, että hän sai ohjelman hyvin alkuun. Porukassa on muutenkin ällistyttävän hienoja naisia, ja olen ihan varma että mentorit saavat aktoreiltaan siinä missä aktorit mentoreiltaan. Edessä oleva vuosi jännittää, mutta hyvällä tavalla.

Teksti: Johanna Ruhanen
Kuvat: Kati Saari

Vastaa

Your email address will not be published.