MEP Sirpa Pietikäisen kolme vinkkiä verkostoitumiseen

MEP Sirpa Pietikäisen kolme vinkkiä verkostoitumiseen

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen jakoi WoManin jäsenillassa 28.1. tietotaitoaan verkostoitumisesta ja sen merkityksestä.

Kun tunnemme toisen ihmisen henkilökohtaisella tasolla, saamme myös yhteiset asiat helpommin hoidetuksi. Pietikäisen mukaan naiset ovat erittäin yhteistyökykyisiä, mutta usein tämä näkyy lähinnä järjestötoiminnassa ja vapaa-ajalla. Työelämän puolella naisten verkostoitumistaidot ovat monesti heikommat.

Pietikäinen antoi verkostoitumiseen monia kokemuksessa marinoituneita käytännön vinkkejä. Tässä niistä kolme, ole hyvä!

1) ”Verkostoituessasi kysy: “mitä voin antaa tälle ihmiselle?”

Verkostoituminen ei ole hengailua kokkareilla samppanjalasi kädessä, vaan tavoitteellista toimintaa, jonka päämääränä on löytää toisen ihmisen kanssa yhteinen intressi ja tavoite. Kun tapaat uuden ihmisen, mieti mitä arvokasta annettavaa sinulla on hänelle. Auttaminen ei yleensä vaadi sinulta kohtuutonta ponnistelua. Mieti myös, miten vastapuoli pystyisi auttamaan sinua ja tuo avun tarve rohkeasti esille. Kyse on ”jalostuneesta nyyttikestiperiaatteesta”, jossa kumpikin tuo pöytään sen, mikä on hänelle luontaista ja helppoa.

2) ”Kehu nainen päivässä”

Ongelma ei ole se, ettei osaavia naisia olisi olemassa, vaan se, ettei naisten osaamista usein huomata. Uralla edetäkseen naiset tarvitsevat muiden naisten tukea. Tuo siis tuntemiesi naisten osaamista ja ammattitaitoa esille. Kun autat toisia, apu osuu suurella todennäköisyydellä joskus myös omalle kohdallesi.

3) ”Kerro oma intohimosi ja kuuntele, mikä saa toisen syttymään”

Kun tapaat ihmisiä, älä käytä kahta minuuttia small talkiin, vaan tuo esille oma intohimosi. Kuuntele myös, mikä saa toisen ihmisen syttymään. Henkilökohtaiset suhteet ovat tärkeää – ehkä jopa tärkeintä – pääomaasi, joten pidä tapaamasi ihmisen käyntikortti tallessa ja merkkaa kortin taakse muutama sana hänen intohimoistaan. Tämä auttaa sinut muistamaan ihmiset
vuosienkin jälkeen. Pyri jättämään ihmisiin muistijälki itsestäsi, äläkä epäröi olla yhteydessä myöhemmin.

Yksinkertaisilta ja helposti toteutettavilta kuulostavia vinkkejä, eikö vain? Nyt vain miettimään, miten tuoda ne osaksi omaa arkea ja WoManin toimintaa. Tervetuloa tilaisuuksiimme verkostoitumaan!

Teksti: Anu Petäjä
Kuvat: Johanna Ruhanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.