Quiet Luxury of the North Tapahtuma Joulukuussa 2016

Quiet Luxury of the North Tapahtuma Joulukuussa 2016

Trendianalyytikko, muotoilija Kati Hienonen vei meidät ajastusmatkalle lähitulevaisuuden muotoilumaailmaan, jossa kestävyys, kauneus ja luonnon sekä ympäristön kunnioittaminen elävät ja voivat hyvin. Hiljentyminen, luonnon ymmärtäminen, joka meillä suomalaisilla tuntuu olevan osa DNAta, on myös suomalaiselle designille kilpailuelementti, jota maailmalla jo ymmärretään arvostaa. Katin suunnittelemassa Bondenliving -tyynymallistossa on uudistettu suomalaisen 100% villahuopamateriaalin työstöä, jolla on pitkät perinteet pohjoisessa: abstraktikuvioiset huopapaneelit yhdistetään sekä ompelemalla että käsin huovuttamalla. Olennaista on monikäyttöisyys, esteettisyys ja kestävyys ja ne myös luovat edellytykset tuotteen pitkäikäisyydelle sekä käytettävyydelle. Juuri kestävyys ja laatu ovat olennainen osa suomalaisen designin lahjaa maailmalle.

Leena Kouhian työhistoria on vähintäänkin hämmentävä. Miten yksi ihminen on ehtinyt tehdä kaiken tuon? Leenaa kuunnellessa pakostakin myös uskoo, että suomalaisella designilla on upea tulevaisuus ja kaikki on mahdollista! Raaka Rå on tekijälleen rankkaa, hidasta ja hyvin fyysistäkin työtä, jossa Raaka Rå –tuotteet ovat käsinvalmistettuja, uniikkeja yksilöitä. Rikkomalla perinteisen astiamuotoilun rajoja rohkeasti ja rouheasti Leena on muuttanut käyttökeramiikan käsitteen. Hänen lähestymisensä käyttökeramiikan valmistukseen onkin herättänyt Suomessa paljon huomiota. Huolimatta käsinvalmistuksesta, kaikki astiat ovat korkeapoltettua kivitavaraa, jotka kestävät arkikäytön koneellisine astianpesuineen ja mikrouunineen niin kotona kuin ravintolassakin.

Casuarina myymälä oli klassikko jo syntyessään ja viime vuosikymmenet se on ollut yksi keskustan design alueen ydinelementtejä. Viveka Uusivirta jatkaa myymälässään edelleen tinkimättömän selkeää laatuyhdistelmää, jossa eurooppalaista huippudesignia, maustetaan vanhoilla kiinalaisilla ja eurooppalaisilla sisustustuotteilla.

Ilta oli tunnelmaltaan upea ja  tuntui, että keskustelussa pääsimme jonkin suuren äärelle. Mistä suomalaisessa designissa parhaimmillaan todellakin voi olla kysymys!

Quiet Luxury of North ilta Casuarinassa

Kiitokset tilan ja tarjoilun tarjonneelle Vivekalle sekä fantastisille suunnittelijoillemme, Leenalle ja Katille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.