WoManin elokuun jäsenilta: Allas Sea Pool – merensuolainen suudelma Helsingille

WoManin elokuun jäsenilta: Allas Sea Pool – merensuolainen suudelma Helsingille

WoManin syksy käynnistettiin merellisissä tunnelmissa, kun pääsimme tutustumaan Allas Sea Pooliin valloittavan Marianne Mäkelän johdolla. Marianne on yksi Altaan perustajista sekä mm. MTV:n entinen markkinointijohtaja. Hän on ollut mukana myös Rautatientorin Jääpuiston teossa.

Kuten arvata saattaa, Altaan nousu Kauppatorin kupeeseen ei käynyt yhdessä yössä; kesti monta vuotta saada kaupunki hyväksymään suunnitelmat. Hyväksyntään vaikutti olennaisesti sopimuksen väliaikaisuus. Allas tulee olemaan paikallaan 15-vuoden ajan, vuodet 2016-2030. Projektiluonteisuus voi tuntua yllättävältä ratkaisulta mutta kuten Marianne sanoi: ”Kaikki tässä maailmassa on väliaikaista”.

Yhteistyöllä

Allas on monen tekijän yhteistyöprojekti. Taustavoimina ovat mm. 1200 joukkorahoituskampanjan kautta saatua omistajaa, sijoituskumppanit sekä yrityskumppanit (Solved, Smart & Clean säätiö, Helen, Marinetek, Oras ja Clear Channel). Projektia vei omalta osaltaan huimasti eteenpäin rakennusaikainen toimitusjohtaja ja kulttuurikeskus Korjaamon toimitusjohtaja, monitoimimies Raoul Grünstein.

Marianne puhui siitä, miten hienoa oli saada ihmisiä mukaan asiaan, johon itse uskoo. Monet innostuivat tukemaan projektia joukkorahoituksen kautta, eikä ihme. Ihmiset arvostavat asioita jotka kokevat merkityksellisiksi. Altaan kohdalla projektille elintärkeä elementti ja ihmisiä yhdistävä tekijä oli meri. Uimahalli ei olisi välttämättä kerännyt lahjoituksia samassa mittakaavassa.

Altaan toiminnan neljä teemaa ovat merenranta, hyvinvointi, kaupunkikulttuuri ja luonnonmukaisuus. Tekijät halusivat tarjota kaupungille jotain uutta tuoden samalla esiin sekä suomalaisuutta että helsinkiläisyyttä. Meren ja kaupungin sykkeen läheisyys yhdistettynä suomalaiseen puuhun on yhdistelmä, joka toimii.

Ajelehtien kohti omaa intohimoa

Marianne puhui paljon siitä, miten urapolku voi olla hyvinkin mutkitteleva. Hän oli itsekin edennyt ajelehtien kohti nykyistä työtään. Vuosien varrella kaikki asiat eivät aina tuntuneet omalta ja kesti jonkin aikaa päästää sydän valloilleen. Kun Mariannea kuuntelee, vakuuttuu nopeasti siitä, että hän on nyt löytänyt itselleen sopivan suunnan uralleen ja suhtautuu moneen asiaan erittäin suurella intohimolla ja ilolla. Hän on selvästi löytänyt avaimen onnelliseen työuraan: kun tekee asioita joista itse pitää ja joihin voi heittäytyä, tulee tehneeksi asioita joista muutkin innostuvat. Siinäpä upea oppi tähän syksyyn ja koko elämään!

Voit tutustua Altaaseen osoitteessa: www.allasseapool.fi

Mariannen vinkit kohti parempaa uraa ja elämää:

-Harhaile ja tartu tilaisuuksiin.

-Usko omaan mielipiteeseesi ja asiaasi, älä luovuta kun joku sanoo ei.

-Seuraa sydäntäsi, älä suorita.

-Toimi eettisesti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.