Helmikuun jäsentapahtuma – LinkedIn – Kasva vaikuttajaksi somessa

Helmikuun jäsentapahtumassa WoManin jäsen, LinkedIn-asiantuntija ja uracoach Kati Saario opasti meitä LinkedInin tehokäyttöön. Nykyisin arvostetaan asiantuntijaa, joka on avoin, tuo esille omia näkemyksiään sekä keskustelee ja pyrkii vaikuttamaan. Näkyvyys somessa kasvattaa verkoston luottamusta henkilön asiantuntemukseen. Kati rohkaisi womanilaisia hyödyntämään LinkedIniä, koska se on maailmanlaajuinen kanava nimenomaan työhön liittyvään some-näkyvyyteen. LinkedInissä vaikutat, saat näkyvyyttä, opit ja pysyt ajan tasalla siitä, mihin oma alasi on kehittymässä. Suomessa LinkedInin käyttöaste on vielä esim. muita Pohjoismaita alhaisempi.

Kati neuvoi meitä, että LinkedIn-profiilissa kannattaa panostaa valokuvaan, otsikkoon sekä tiivistelmään. Käytä profiilissasi sellaisia asiasanoja, joilla haluat tulla löydetyksi eli jotka kuvaavat osaamistasi ja uratoiveitasi. Suuntaa näkökulma tulevaisuuteen, siihen missä haluat kehittyä.

Ajantasaisen profiilin lisäksi jätät LinkedIniin muistijälkeä erilaisella sisällöntuotannolla ja aktiivisuudella. Näkyvyyttä saat parhaiten keskustelunavauksilla ja esimerkiksi kysymällä muiden käyttäjien näkemyksiä johonkin asiaan. Kati haastoi meitä olemaan rohkeita: kannattaa laittaa itsensä likoon tuomalla esille omaa persoonaa, kertomalla tarinoita, herättämällä tunteita. Kannatta kuitenkin muistaa, mikä on LinkedIn-strategiasi: keitä haluat puhutella, missä asioissa haluat tulla löydetyksi.

Tilaisuus pidettiin Maria 01:n tiloissa eli entisessä Marian sairaalassa, nykyisessä start up –yritysten yhteisössä. Maria 01 tarjoaa edullisia tiloja ja verkostoitumismahdollisuuksia alkuvaiheen start up –yrityksille historiallisessa ja persoonallisessa miljöössä.

Kiitos Katille arvokkaista LinkedIn-neuvoista ja kaikille iltaan osallistuneille vilkkaasta keskustelusta!

Kati Saario

Kati Saario

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.