Helmikuussa vierailtiin CMI:llä

Helmikuussa vierailtiin CMI:llä

“Rauha on tahdon asia. Kaikki konfliktit voidaan ratkaista, eikä niitä saa päästää pitkittymään tekosyiden varjolla.”

– Presidentti Martti Ahtisaari, CMI:n perustaja

 

Crisis Management Initiative (CMI) on suomalainen konfliktinratkaisujärjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja epävirallisen neuvottelun ja vuoropuhelun avulla. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari perusti järjestön presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000. Nykyisin CMI on yksi maailman johtavista toimijoista alallaan. CMI myös painottaa erityisesti naisten roolia konfliktinratkaisussa.

Ystävänpäivänä 14.02.2019 pääsimme tutustumaan CMI:n toimintaan, esittelijöinä ohjelmajohtaja Itonde A. Kakoma, viestintäjohtaja Elina Lehtinen sekä varainhankintapäällikkö Niklas Kaskeala.

CMI:tä tarvitaan koska itsenäisenä, riippumattomana toimijana sitä tarvitaan konfliktin ratkaisussa globaalisti ja sen työ perustuu luottamuksen rakentamiseen. Järjestössä on töissä noin 80 henkeä hyvin erilaisilla taustoilla.

Viime vuonna he saivat yli 50 kyselyä, joista ehkä noin tusinaan on pystytty vastaamaan. Keskimääräisesti yksittäisen projektin kesto on yleensä noin 5-7 vuotta.

Järjestön kanavana on myös vuosittainen ”Ahtisaaripäivät” 10.11. jossa pyritään neuvomaan konfliktinratkaisua kansalaistaitona ja jonka materiaali on vapaasti käytettävissä. CMI:llä on myös oma ”Ladies for peace” -verkosto ( n 30 jäsentä, 300€/vuosimaksu). Keskustelua käytiin illan aikana myös datasta ja sen käytöstä sekä turvallisuudesta yleensä (osallistuminen neuvotteluihin tapahtuu ainoastaan kutsusta).

Vaikuttajaverkosto WoMan:in vieraina tilaisuudessa oli tällä kertaa myös ihania nuoria Suomen SomaliaverkostoImpact Academy:stä, kontaktinaan Katri Vainio.

Itonden lämmin ja maanläheinen puheenvuoro oli loistava esimerkki järjestön avoimuudesta ja miksi tämä toiminta on niin tärkeää.

Kiitos CMI upeasta tapahtumasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.