Huhtikuu aloitettiin energisesti Accenturen kanssa

Huhtikuu aloitettiin energisesti Accenturen kanssa

Kevätperjantain energisessä aloituksessa ihana Laura Heikkurinen johdatteli meidät Accenturen kolmisen vuotta sitten lanseeraamaan johtamismalliin, jossa organisaation tekeminen saadaan eri tasolle, kun tunnustetaan ja tunnistetaan yksilön vahvuudet ja tuetaan niitä.

Paikkana toimi Accenturen oma Innovation Lab Helsingin keskustassa, jossa mm. törmäytetään start-up:eja ja teknologiaosaamista.

Accenture on itse erittäin kansainvälinen, Helsingin henkilöstön koostuessa jo yli 30sta kansalaisuudesta. Naisverkosto heillä on toiminut jo toista vuosikymmentä sillä toiminta-ajatuksella, että naiset hyötyvät keskinäisestä sparrauksesta ja tuesta edetäkseen urallaan.

Vahvuuksilla johtamisen mallissa Accenture partneroi Gallup:in kanssa. Olennaista on yksilöiden toimiminen tiimissä, jossa jokaisen omat vahvuudet otetaan huomioon, jolloin yksilö toimii parhaana versiona itsestään. Vahvuudet kartoitetaan ja ”Leading truly human teams” -koulutukseen osallistuvat kaikki esimiehet. Lähestymistapa nähdään keinona monimuotoisuuden kasvattamiseen organisaatiossa. Johtamisessa ajattelun monimuotoisuus on menestymisen avain. Gallupin tutkimuksissa osallistava johtaminen vaikuttaa suoraan tiimin tulokseen. Gallup:in strengths finder käsittää 34 teemaa ja on vahvuuksiin perustuvaa. Jos tiimit jätetään toimimaan itsekseen, tuetta, pahimmassa tapauksessa vain 2% toimii oikeasti asioiden eteenpäin viemiseksi. Tiimissä, jossa esimies tukee ja tuessaan keskittyy yksilön vahvuuksiin, tutkimustulokset lupaavat päinvastaista, jossa ~1% toimii aktiivisesti yhteisen tekemisen vastavirtaan muitten kannattaessa aktiivista tekemistä.

Vahvuuksilla johtaminen ei tarkoita sitä, etteikö ikäviin tai epäonnistumisiin puututtaisi. Jotta tekijöitä voidaan auttaa eteenpäin heidän omalla polullaan, tulee ne käsitellä, mutta katse on silti suunnattuna jo tulevaan. Ja toisaalta jokaisella vahvuudella on se kääntöpuoli, joka voi vaikka ”aktivaattori”lla näkyä ympäristön kannalta liian nopeina liikkeinä, joka ärsyttää eikä vie asioita eteenpäin rakentavasti. Positiivisena vahvuutena sama ilmiö tuottaa spontaanisti käynnistyvää, pelotonta ja positiivista energiaa, jota se jakaa myös ympäristölleen.

Kiitos Laura ja Accenture!

Mahtava energialataus perjantaiaamussa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.