Huhtikuun jäsentapahtumassa kuultiin Aarnio-kirjan kirjoittajia

Huhtikuun jäsentapahtumassa kuultiin Aarnio-kirjan kirjoittajia

Aika lujaa painaa hesarin muijat

Huhtikuun jäsenillassa olimme jälleen ajankohtaisten asioiden äärellä, kun pääsimme kuulemaan Aarnio-kirjan kirjoittajia, Susanna Reinbothia ja Minna Passia. He kertoivat nyt jo yli viisivuotiseksi venyneestä projektistaan: kuinka kaikki alkoi ja miten työskentely eteni. Minna ja Susanna työskentelivät valtavan paineen alla. Heidän kestämänsä sosiaalisen median ryöpytys ja nimettömät uhkailut ovat asioita, jotka olisivat saaneet monet muut lopettamaan.

Susanna ja Minna tekivät todella tarkkaa tutkimustyötä ja faktoja tarkastettiin uudelleen ja uudelleen. Sitä on tutkiva journalismi: faktat edellä, johtopäätökset vasta sitten. Pikku hiljaa faktoista alkoi muodostua kokonaiskuva siitä, mitä oikein oli tapahtunut. Ensimmäisen artikkelin julkaisemista piti viivästyttää viranomaisten pyynnöstä, mutta syyskuussa 2013 juttu saatiin ulos. Useiden artikkeleiden jälkeen syntyi ajatus, että kirja voisi olla hyvä tapaa koostaa monivuotinen tapahtumasarja yhteen. Aarnio-kirja julkaistiin noin vuosi sitten.

Vilpitön pyrkimys totuuteen

Susannaa ja Minnaa kuunnellessa ei voinut kuin ihailla heidän rohkeuttaan. He tekivät lannistumatonta ja erittäin tarkkaa tutkimustyötä vuosien ajan, jopa oman turvallisuutensa uhalla. Samaa periksiantamattomuutta totuuden vuoksi saisi tässä maailmassa olla enemmänkin.

Susanna Reinboth ja Minna Passi.

Susanna Reinboth ja Minna Passi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.