Maaliskuun jäsenillassa Slushin energinen toimitusjohtaja Marianne Vikkula

Maaliskuun jäsenillassa Slushin energinen toimitusjohtaja Marianne Vikkula

Mikä on Slush?

Slushia on kuvattu mm. “Missä Burning Man kohtaa TED keskustelut”. Kysessä on tuhansien start-up yrittäjien kohtaamispaikka, joka on kasvanut  sijoittajien ja toimittajien syksyn must tapahtumaksi.

Alku oli vaatimaton. Aalto Entrepreneurs Society keksi  käyttää Otaniemen tyhjää hallia, jossa säilytettiin mm. sikainfluenssarokotteita,  ja josta näin tuli ensimmäinen sen aktiviteetteihin liittyvä tila. Slush on ennen kaikkea radikaali yrittäjyyttä tukeva liike, jolla on globaali ambitiotaso ja ytimessä on löytää investointitukea yrittäjille.

Suomi marraskuussa.

Ei palmuja, eikä aurinkoa. Ensimmäiseen Slush:iin osallistui n. 300 ihmistä, kaikki yrittäjiä jotka halusivat tavata muita (helsinkiläisiä) yrittäjiä. Jo 2011 Slush oli entistä opiskelijalähtöisempi yhteisö ja keskityttiin tapahtuman kasvattamiseen, myös epätavanomaisella markkinoinnilla – yksikään tilaisuus ei toistanut itseään samanlaisena seuraavana vuonna.

Mariannen oma polku Tuta-opiskelijasta Slushin toimitusjohtajaksi
Marianne harrasti joukkuevoimistelua lähes päätoimisesti kun hän 2013 tuli mukaan vapaaehtoiseksi Slushiin. Yhden miniyrittäjyyskauden jälkeen seuraava rooli olikin jo Slushin CFO, asenteella;
”Kyllä me tähän pystytään, tähän on joku ratkaisu”
Vuosi 2014 oli ennen kaikkea globaalia laajentumista, usein hyvin vaihtoehtoisissa paikoissa minimibudjetilla. Mm. Iranissa paikallisen Slushin voittaja tuotiin Suomeen, jossa hän ymmärsi, ettei heidän ideansa toimi Iranin ulkopuolella ja konsepti meni uusiksi. (Samainen voittaja päätyi kuitenkin myöhemmin Suomeen töihin.)

Mikä tekee Slushista Slushin?

Yhteisöllisyys ja nöyryys on olennainen osa kaikessa tekemisessä. ”Ei saisi tuntua työltä” Slush rakennetaan talkoomenetelmällä, aina nöyrällä asenteella ja auttamalla  ja viime vuonna Suomen Slushissa oli jo 2,300 vapaaehtoista. Kokemus on myös joka kerta erilainen.

Mikä puhuttaa teknologiamaailmassa?

Teemat kuten seksismi, sukupuolten välinen tasa-arvo, teknologia ja sosiaalinen vastuu (esimerkiksi kulttuurin syrjäyttäminen alueilla, joista tulee liian kalliita hintojen noustessa) sekä tekoäly. Varsinkin viimeisen kohdalla keskustelua herättää diversiteetti teknologiassa, tai tässä tapauksessa sen puute. Jos tässä vaiheessa ei oteta kaikkia mukaan, eivät he yksinkertaisesti tule olemaan edustettuina lopputuloksessa.

Ilta oli energinen ja oli fantastista nähdä ja kuulla Mariannea ja sukeltaa Slushin maailmaan hetkeksi. Kiitos Marianne ja kiitos Sanoma tilasta ja tarjoiluista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.