Maaliskuun jäsentapahtuman aiheena oli The Upright Project

Maaliskuun jäsentapahtuman aiheena oli The Upright Project

The Upright Project

Maaliskuun jäsentapahtumassa pääsimme kuulemaan erittäin innostavasta uudesta yrityksestä, The Upright Projectista. Yritystä luotsaa energinen Annu Nieminen, joka kertoi meille miten kaikki alkoi ja mitä tulee tapahtumaan, jos hän saavuttaa unelmansa.

Annu aloitti illan ajatuksia herättävällä faktalla: enää 3-5 % ihmisistä tekee sellaista työtä, joka tuottaa jotain eloonjäämiselle välttämätöntä. Mitä me muut teemme ja miksi? Miten mitata sellaisen työn arvonluontia, joka ei suoraan liity selviytymiseen maapallolla?

Yritysten arvonluontia kuvataan yleensä mittaamalla suoritusta, usein taloudellisin mittarein, mutta ei yrityksen toiminnan vaikuttavuutta. Annu Niemisen tavoitteena on kehittää mittaristo, joka kuvaa yrityksen toiminnan nettovaikutusta yhteiskuntaan. The Upright Projectin kehittämä mittaristo ottaa huomioon yrityksen toiminnan taloudelliset, ympäristölliset, terveydelliset, sosiaaliset sekä tiedonluomisen vaikutukset. Pohjalla on tieteellinen tieto, jota seulotaan tekoälyn avulla. Viisi vuotta sitten teknologia ei olisi vielä mahdollistanut tällaista tapaa toimia.

The Upright Projectin tavoitteena on, että niin työntekijät, kuluttajat kuin sijoittajatkin voivat jatkossa tehdä helposti omien arvojensa mukaisia päätöksiä ja vertailla eri yritysten tuottamaa nettohyvää. Tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi!

Kiitos Annulle mahtavan innostavasta esittelystä! WoMan oli todella ajan hermolla tämän jäsenillan kanssa, sillä saman päivän Helsingin Sanomissa julkaistiin artikkeli Annusta ja The Upright Projectista. Lue ihmeessä lisää!

 

Annu Nieminen

Annu Nieminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.