Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Huhtikuussa Keisari Aarnio -kirjan kirjoittajat Minna Passi ja Susanna Reinboth

18.04.2018 klo 17:30 - 19:00

’Älä tutki poliisin metodeja. Varoitan sinua. Älä kerjää vaikeuksia. TERV KYTTÄ.

Huhtikuun jäsentapahtumassa kuulemme Keisari Aarnio -kirjan kirjoittajia.

Helsingin Sanomien Minna Passi ja Susanna Reinboth penkoivat Jari Aarnion rikosvyyhteä neljä vuotta. Heihin kohdistui painostusta ylhäältä poliisiorganisaatiosta ja heidän motiivejaan, lähteitään ja työtään kyseenalaistettiin. Parivaljakon työ sai huipennuksensa 2017, kun Sanoman kustantama Keisari Aarnio julkaistiin. Yli 400-sivuinen kirja kertoo, miten Aarnion jäljille päästiin, miten todistusaineisto koottiin häntä vastaan ja miten hänet tuomittiin. Toimittajat jatkavat edelleen tapaus Aarnion seuraamista Hovioikeuden käsittelyssä.

https://www.hs.fi/aihe/jari-aarnion-oikeudenkaynti/

Mikä sai heidät penkomaan Jari Aarnion ja huumepoliisin tekemisiä omaa turvallisuuttakin uhmaten? Mitä järkeä työtä on ylipäänsä tehdä riskeineen ja huoritteluineen? Mistä kumpuaa tällainen rohkeus näinkin isojen ’tuulimyllyjen’ edessä? Onko Keisari Aarnio kirjalle luvassa jatkoa?

Tule kuulemaan näitä rohkeita naisia Sanomatalolle ke 18.4. klo 17.30-19.00!

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

 

Susanna Reinboth ja Minna Passi.

Reinboth ja Passi voittivat Aarnio-uutisoinnista Lumilapio-palkinnon vuonna 2014. Alkuvuodesta 2018 he ovat saaneet myös Vuoden maineteko -tunnustuksen sekä Laura Jäntin säätiön 15 000 euron suuruisen tietokirjallisuuspalkinnon.

 

Susanna Reinboth

Työskennellyt Helsingin Sanomien oikeustoimittajana vuodesta 1990. Vuosina 2004–2012 hän oli Nelosen uutisissa. Reinboth sai myös vuonna 2007 Suuren journalistipalkinnon (Vuoden journalisti). Hän on erityisen kiinnostunut sananvapaudesta, julkisuusasioista ja journalismin etiikasta, ja ollut kahteen otteeseen Julkisen sanan neuvoston jäsen ja varapuheenjohtaja.

Minna Passi

Työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 2007, josta valtaosan rikostoimittajana. Passin erikoisalaa ovat vakava ja järjestäytynyt rikollisuus ja hän on toiminut myös Helsingin Sanomien kotimaantoimituksen varaesimiehenä.

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot

Päivämäärä:
18.04.2018
Aika:
17:30 - 19:00

Tapahtumapaikka

Sanomatalo
Töölönlahdenkatu 2
Helsinki, 00100

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.